Powerlifting

powerlifting

Powerlifting

Στα γυμναστήρια στη Λαμία ballad center 
θα κάνετε Powerlifting !

 

POWERLIFTING

 

To Powerlifting είναι ένα άθλημα αντοχής και δύναμης, κατά το οποίο ο αθλητής πραγματοποιεί ημικαθίσματα (squats) με άρση βαρών, πιέσεις σε πάγκο (bench press) και τις λεγόμενες άρσεις «θανάτου» (deadlift), με αποτέλεσμα τη μυϊκή ενίσχυσή του και την καύση λίπους. Όπως και άλλες μορφές προπόνησης αντοχής, το Powerlifting δυναμώνει τον κορμό και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού στη διάρκεια άλλων αθλημάτων και δραστηριοτήτων. Ενώ οι κανόνες για το Powerlifting είναι συγκεκριμένοι, τα οφέλη του αθλήματος είναι πολλά και υπερβαίνουν την απλή έννοια της άρσης βαρών.

Στο γυμναστήριο ballad center στη Λαμία μπορείτε να κάνετε προπονήσεις Powerlifting και αν θέλετε να προχωρήσετε στο Άθλημα βάζοντας Υψηλούς στόχους !

powerlifting-2

Ενίσχυση σωματικής δύναμης !
Η ενασχόληση με το Powerlifting γυμνάζει σχεδόν όλους τους μύες των ποδιών, της πλάτης και του κορμού. Μάλιστα, τα ημικαθίσματα (squats) εξασκούν πιο αποτελεσματικά τα πόδια και τους γοφούς σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2001 στο περιοδικό "Medicine & Science in Sports & Exercise". Επίσης, οι άρσεις «θανάτου» (deadlift) δυναμώνουν την πλάτη και τα πόδια και τέλος η άρση βαρών σε πάγκο (bench press) γυμνάζει περισσότερο τους μύες του κορμού. Όσοι από τους μύες δεν εξασκούνται άμεσα με τα παραπάνω είδη ασκήσεων, γυμνάζονται με δευτερεύουσες βοηθητικές ασκήσεις, ώστε να μεγιστοποιείται η απόδοση των τριών βασικών ασκήσεων του Powerlifting.


Καύση λίπους !
Το άθλημα του Powerlifting είναι μια ιδιαίτερα έντονη μορφή άσκησης, που συνεπάγεται με την απώλεια πολλών θερμίδων. Ένα από τα οφέλη της εντατικής προπόνησης δεν είναι μόνο το λίπος που χάνεται κατά τη διάρκεια, αλλά οι μακροπρόθεσμες αλλαγές, που υφίσταται ο μεταβολισμός. Δημοσιευμένη μελέτη του 1994 στο  "American Journal of Clinical Nutrition" έδειξε ότι τα άτομα που υποβλήθησαν σε μια προπόνηση αντοχής αύξησαν το επίπεδο των θερμιδικών τους αναγκών κατά 15% μέσα σε διάστημα 24 ωρών, καθιστώντας έτσι το άθλημα του  Powerlifting ιδανικό για καύση λίπους.

powerlifting-3

Σκελετική υγεία  ! 
Η προπόνηση αντοχής αυξάνει την οστεϊκή πυκνότητα και μπορεί να καταπολεμήσει την οστεοπόρωση σύμφωνα με μια 10ετή επισκόπηση μελετών το 1999 στο περιοδικό "Medicine & Science in Sports & Exercise". Τα αποτελέσματα της επισκόπησης έδειξαν ακόμη ότι μια ρουτίνα προπόνησης αντοχής, όπως το άθλημα του Powerlifting, μειώνει δραματικά τους παράγοντες, που προκαλούν την οστεοπόρωση με το να αυξάνει τη δύναμη και τη μάζα των οστών.

powerlifting-1

Βελτίωση Αθλητικής Απόδοσης !    
Πολλές από τις ασκήσεις του Powerlifting βελτιώνουν ικανότητες του αθλητή, όπως η ταχύτητα και το κατακόρυφο άλμα. Το συμπέρασμα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο "British Journal of Sports Medicine" το 2004 ήταν η άμεση συσχέτιση μεταξύ της δύναμης των ημικαθισμάτων (squats) με αυτή ενός κατακόρυφου άλματος,  αλλά και με την ταχύτητα ενός σπριντ. Γι’ αυτό το λόγο αν επιθυμείτε να τρέξετε γρηγορότερα ή να κάνετε ένα πιο μεγάλο άλμα, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ένα μεγαλύτερο squat κατά τη διάρκεια του Powerlifting. Οι περισσότερες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων οι πολεμικές τέχνες και η πάλη, απαιτούν δυνατή πλάτη και ελάχιστες είναι αυτές που μια τέτοια προϋπόθεση δεν ωφελεί σε κάτι.

 

 

 

Φ τ ά σ ε   σ τ η ν   Κ ο ρ υ φ ή   μ ε   τ ο υ ς   Κ α λ ύ τ ε ρ ο υ ς  !

========================
 Welcome 2 The Top !
========================

Γυμναστηρια στη Λαμια ‘’ ballad center ‘’
LAMIA GYMS - LAMIA GYM

Καραμανλή 22 Λαμία
Τηλ: 22310 47840 – 6907226426Facebook: https://facebook.com/balladcenter.GYM.LAMIA.GYMNASTHRIO.GYMNASTIRIO

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCweyn4jlXrhnq1Ti0QdkOeQ

sas-eyxaristoume-pu-perihgiste

 

 
 Επιστροφή στην Αρχική