Βιογραφικό Αντώνης Σάμιος

Αντώνης Σάμιος

 

Ο Αντώνης Σάμιος από μικρός ήταν το αεικίνητο παιδί της παρέας μιας και η ενέργειά antonis-2
του για περιπέτεια και κίνηση ήταν αστείρευτη. Σε νεαρή ακόμη ηλικία ασχολήθηκε με πολλές αγροτικές εργασίες μιας και προερχόταν από αγροτική οικογένεια και πέραν αυτών με την οικοδομή, τα υδραυλικά, τα ηλεκτρολογικά και πολλές ακόμη αρκετά δύσκολες εργασίες για την ηλικία του. Το πάθος του όμως ήταν η μουσική και το ποδόσφαιρο, αλώνιζε τα γήπεδα την εποχή που τα 90΄ λεπτά έμοιαζαν περισσότερο με ζέσταμα παρά σαν χρόνος κανονικού αγώνα. Τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο του τον αφιέρωνε στην κιθάρα και στο τραγούδι που ήταν γι αυτόν ένας τρόπος χαλάρωσης.

Στη συνέχεια το σερφινγκ έγινε η μόνιμη καλοκαιρινή του απόδραση και ήταν ακριβώς τότε που όπως λέει ο ίδιος σε όλη σχεδόν την Κεντρική Ελλάδα υπήρχε μόνο ένα σερφινγκ και αυτό για καλή του τύχη βρισκόταν στις Ράχες Φθιώτιδας απ΄ όπου και κατάγεται. Ήταν απ΄τα πρώτα ενεργά μέλη που δώσανε πνοή στον Ναυτικό Όμιλο Ραχών (ΝΟΡ) και φυσικά τα καλοκαίρια έδινε μάχες με τα κύματα με όποιο καινούργιο ιστιοπλοϊκό σκάφος αποκτούσε ο όμιλος.

 

Αργότερα μπήκε στη Πυροσβεστική Υπηρεσία σαν μάχιμος πυροσβέστης και ξεχώρισε για την δύναμη και την αποφασιστικότητά του. Στη Σχολή της Πυροσβεστικής επιλέχθηκε και συμμετείχε στην διμοιρία επιδείξεων της σχολής στην Κλίμακα μεθ΄αρπαγίου. Στην συνέχεια βρέθηκε στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών στον Κολωνό σε έναν απ΄ τους πιο δυσκολότερους την εποχή εκείνη πυροσβεστικούς σταθμούς της Αθήνας. Εκεί οι μάχες είχαν άλλο σκοπό και στόχο μιας και τις έδινε για την σωτηρία των συνανθρώπων μας και των περιουσιών τους. Η αγάπη του για την κιθάρα, το τραγούδι και γενικότερα για την μουσική τον οδήγησε αρκετά σύντομα και στην Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος όπου η αφιλοκερδής προσφορά του στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπό τη μορφή ψυχαγωγίας είχε σαν στόχο Ιδρύματα, Συλλόγους, Άτομα με ειδικές ανάγκες, και πολλούς ακόμη κοινωνικούς φορείς.

 

Η ανήσυχη φύση του βέβαια δεν μπορούσε να τον κρατήσει για όλη του τη ζωή στην Αθήνα μακριά από το φυσικό περιβάλλον που μεγάλωσε και αγαπούσε. Έτσι αποφάσισε να ξαναγυρίσει σε μια πιο μάχιμη κατάσταση στην ιδιαίτερη πατρίδα του τις Ράχες Φθιώτιδας. Αυτή η απόφασή του τον καθιστά ξανά Μάχιμο Πυροσβέστη και αυτή τη φορά σε πιο αεροδυναμικές καταστάσεις αφού επέλεξε να υπηρετεί στο Μαχητικό Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (111 ΠΜ) σαν Διασώστης στα F16.
Εκεί ένα τελείως καινούργιο εργασιακό αντικείμενο τον έφερε μπροστά σε προκλήσεις όπως η διάσωση πιλότων, πληρωμάτων και επιβατών σε ατυχήματα όλων των τύπων Μαχητικών και Πολιτικών αεροσκαφών αλλά και γενικότερα στην πυρασφάλεια αεροδρομίων.
Οι συνεχείς εκπαιδεύσεις και ασκήσεις πάνω σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δώσανε άλλη πνοή στην δραστήρια προσωπικότητά του.

 

Μια ζωή γεμάτη δύναμη και πάθος, Κίνηση και Ετοιμότητα δεν θα μπορούσε να του στερήσει την γνωριμία του με μια απ΄ τις πιο ενεργές και ομοίως Αεικίνητες παρουσίες στο χώρο της Άσκησης την Master Trainer Βάσω Πουρίδου.
Οι δυο τους δημιουργούν το 2010 το Εξειδικευμένο Κέντρο Άσκησης  ballad center στη Λαμία σε μια εποχή που ο γυμναστηριακός χώρος χρειαζόταν μια καινούργια πορεία, φρέσκες ιδέες και πολύ περισσότερο υπήρχε η ανάγκη για μετάβαση σε αλλαγές και τροποποιήσεις των παλιών κλασικών προπονητικών πλάνων.

 

Έχοντας δίπλα του μια απ΄ τις μεγαλύτερες δασκάλες στο χώρο της προηγμένης άσκησης την Βάσω Πουρίδου η περιέργεια του Αντώνη για ανακάλυψη και εξερεύνηση τον ωθεί στο να αποδώσει στη Σύγχρονη και Εξελιγμένη Άσκηση ένα τόνο σκεπτικιστικό αφού βλέπει την Άσκηση και την φιλτράρει πιά μέσα από ένα πρίσμα φιλοσοφικής κατανόησης.

 

Το μεγάλο και ασύχαστο δημιουργικό του ταλέντο παίρνει καινοτόμο ύφος όταν το 2014 δημιουργεί το Ελληνικό Σύστημα Άσκησης Agrosfit.
Το σύστημα άσκησης Agrosfit για πρώτη φορά στον γυμναστηριακό χώρο προσομοιώνει τις τεχνικές και την κινησιολογία διαφόρων εργασιών σε ένα σύστημα προπόνησης με ειδικό ασκησιολόγιο. Έχοντας μελετήσει και γνωρίζοντας πολύ καλά τις τεχνικές, τους ασφαλείς τρόπους εξωτερικών εργασιών, δραστηριοτήτων και ενεργειών απόδοσης έργου των παλαιοτέρων γενεών ο Αντώνης δίνει στο Agrosfit την υπόσταση που του χρειάζεται, Σωστή και Ασφαλή Εκγύμναση, Αποτελέσματα σε όλο το σώμα, Ευεξία, και Εκτόνωση, με την Γνώση και την Σοφία της πολιτισμικής παραγωγικής κουλτούρας μας.
Για τον σκοπό αυτό έγινε και το ειδικό προπονητήριο του Agrosfit που επιμελήθηκε ο ίδιος για την σωστή και αποδοτική λειτουργία του.

 
To 2017 εμπνέεται και δημιουργεί την μέθοδο άσκησης Oarfit που είναι προπόνηση σε νερό χαμηλού βάθους με
μοναδικό αντικείμενο προπόνησης ένα κουπί.
Το Oarfit βασίζεται στην Ορθοσωμία και στην σωστή θέση του σώματος κρατώντας ένα ειδικό κουπί
συγκεκριμένου βάρους και συγκεκριμένης επιφάνειας του πτερυγίου. Κουνώντας το κουπί με τη σωστή τεχνική και
με το πτερύγιο στο ιδανικό βάθος ή και σε κάποια στάθμη μέσα στο νερό, μας δίνει την αντίσταση που χρειαζόμαστε
κάθε φορά χρησιμοποιώντας, εναλλάσσοντας και γυμνάζοντας όλες τις μυϊκές ομάδες.

 

Αυτό που λέει ο Αντώνης είναι πως:

. . το ballad center δεν θα σταματήσει να προάγει
την Ασφαλή Άσκηση και την ποιότητα όλων όσων παρέχει.

Η Άσκηση ξεκίνησε απ΄ την Ελλάδα και εδώ συνεχίζει την Εξέλιξή της !