Σχόλια
Sxolia-pelaton

ΚΥΜΠΗ ΕΥΗ

2015
kimpi-eviΗ πρώτη μου γνωριμία με την Βάσω Πουρίδου ήταν στης 11 Μαΐου 2013 σε μία μεγάλη εκδήλωση που γινόταν στην πόλη μας την Λαμία στο Night Fun Lamia Run… με ένα απλό γεια, που συνοδευόταν όμως, από ένα μεγάλο αληθινό χαμόγελο από καρδιάς !!

Στη συνέχεια ακολουθεί & ένα αίτημα φιλίας στο fb που γίνεται αποδεκτό….. & μετά τίποτα άλλο. Από κει & πέρα το όνομα Βάσω Πουρίδου το άκουγα συχνά, μόνο σε διάφορες παρέες & με διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά πάντα με το ίδιο σχόλιο, ότι . . «η γυναίκα δεν παίζεται & ότι η γυμναστική που κάνει δεν υπάρχει. Έχει φέρει τα πάνω κάτω στο χώρο της γυμναστικής στην Λάμια»

Θέλω να τονίσω πως λόγω του προβλήματος υγείας που έχω εκ γενετής δεν είχα γυμναστεί ποτέ στη ζωή μου.. όχι όμως από επιλογή μου, αλλά γιατί δυστυχώς εδώ στην πόλη μας δεν γνώριζα ούτε & είχα ακούσει ποτέ κάποιο άλλο γυμναστήριο να έχει πρώτα απ’όλα πρόσβαση για αμαξίδια & δεύτερον να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό & τις κατάλληλες γνώσεις φυσικά, πράγμα πολύ σημαντικό . . διότι τα ΑΜΕΑ χρειάζονται διαφορετική μεταχείριση & σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Μετά από ένα χρόνο περίπου, το 2014 λαμβάνω ένα μήνυμα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο fb. Βάσω Πουριδου:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΥΗ...ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ?? ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣ TO BALLAD CENTER...ΔΙΑΤΙΘΕΤΕ ΕΙΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ... ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΓΥΜΝΑΖΕΣΑΙ...

Εκείνη την στιγμή που διάβαζα το μήνυμα χαμογέλασα & η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν, γυμναστήριο ????? Βάρη, ποδήλατα, διαδρόμους, κορμιά φέτες ομαδικά προγράμματα, ιδρώτας…. τι λέει το κορίτσι… σκέφτηκα? Τι σχέση έχω εγώ με όλα αυτά… εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα απ’όλα τα παραπάνω. Οκ όμως, απαντώ από ευγένεια & από περιέργεια μαζί…της εξηγώ κάποια πράγματα για μένα & περιμένω να δω τι θα μου έγραφε στο επόμενο μήνυμα.

Απάντηση Β.Π.:

ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ BALLAD.. ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.... ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ... ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΘΟΔΟΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ...

Εεεε μετά από αυτή την απάντηση… αυτόματα & χωρίς δεύτερη σκέψη κλείσαμε το πρώτο ραντεβού για να γνωριστούμε καλύτερα & για να με ενημερώσει για το τι ακριβώς είναι αυτό που κάνουν, γιατί είναι διαφορετικοί & για ποιο λόγο πρέπει να τους εμπιστευτώ.

Ακούγοντας την Βάσω είδα έναν άνθρωπο να μιλάει με τέτοιο πάθος για την δουλεία της & να μου εξηγεί με έναν μοναδικό τρόπο…. πως η γυμναστική δεν είναι μόνο το σώμα άλλο & το μυαλό & ότι όλοι μπορούν να γυμναστούν ανεξαρτήτως προβλήματος & ηλικίας. Διότι στο ballad οι προπονήσεις είναι μοναδικές & πρωτότυπες, που μεταβάλλονται κάθε φορά αναλόγως με τις ανάγκες του κάθε άνθρωπου. Οκ είπα αμέσως το ναι…. δεν το κρύβω όμως πως ο μεγάλος μου φόβος από την αρχή ήταν ένας… (λόγο άγνοιας) αν μου κάνουν κάτι λάθος……? αν αυτό έχει επιπτώσεις στην υγεία μου…… τι θα κάνω ? Φόβοι & προβληματισμοί που η Βάσω άκουγε σε κάθε μας προπόνηση στην αρχή.

Αποτέλεσμα....... μόνο αυτό θα γράψω…. πόνοι & πιασίματα στον αυχένα τέλος.

Φυσικοθεραπείες παρελθόν.

Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά, τα λόγια όμως λένε είναι περιττά μπροστά στις πράξεις & όλοι όσοι γνωρίζουμε την Βάσω Πουρίδου & όλοι την ομάδα του Ballad ξέρουν τι εννοώ !!!!!!!!!!!

Τελειώνοντας όμως θα ήθελα να μοιραστώ κάτι με όλους σας …… πως ένα από τα πολλά μου όνειρα έγινε πραγματικότητα & αυτό το οφείλω στον ΑΝΘΡΩΠΟ πάνω απ’όλα Βάσω Πουριδου & μετά στην γυμνάστρια.

Ballad center 11 μήνες μαζί & συνεχίζουμε με μια ευχή:

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ!!