Σχόλια
Sxolia-pelaton

ΓΑΙΤΑΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

gaitani-katerina2003

Ναι! Γνώρισα και εγώ τον δυναμίτη που λέγεται Βάσω Πουρίδου!

Την Βάσω την γνώρισα στα Universal του Ρέντη. Το αναφέρω αυτό γιατί αν κάποιος έχει πάει γενικώς σε μεγάλα γυμναστήρια ξέρει ότι είναι αρκετά απρόσωπα. Εκεί πας και είσαι μόνος σου, εσύ και τα όργανα. Ακόμα και στα ομαδικά σε μια τεράστια αίθουσα, γεμίζει, δεν γεμίζει, πάλι μόνος σου θα είσαι.. Το έχω ζήσει επανειλημμένα.

Η Βάσω έκανε τότε πολύ δυναμικά μαθήματα και φοβόμουν να μπω στην αίθουσά της γιατί είχα αρκετά χρόνια αποχής από την άθληση. Αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν, οι πάντα ασφυκτικά γεμάτες αίθουσές της και ο τρόπος που κινούνταν μέσα στο χώρο. Όλοι όσοι ήταν στην αίθουσα «δούλευαν» σαν μια τεράστια παρέα αλλά και ο καθένας ξεχωριστά. Τους έκανε κάτι χορευτικά, πέρναγε τρέχοντας ανάμεσά τους, έκανε κάτι τρελά μετέδιδε την ενέργεια της και τους πώρωνε.! Διασκέδαζαν απίστευτα και δεν ήθελε να λουφάξει κανείς!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που μπήκα στο μάθημά της, κάθισα πίσω- πίσω και προσπαθούσα να είμαι όσο πιο εξαφανισμένη γίνεται. Αυτό όμως με την Βάσω δεν παίζει! Ήξερε τον καθένα που βρισκόταν μέσα στο μάθημα της και αμέσως με εντόπισε. Ήρθε κοντά μου, μου χαμογέλασε φαντάζομαι ότι κατάλαβε την αμηχανία μου, με ρώτησε το όνομά μου και μου έπιασε ψιλή κουβεντούλα για να με χαλαρώσει. Με έκανε από την πρώτη στιγμή να νιώσω ένα με το σύνολο, με έμαθε να κάνω σωστά τις ασκήσεις, με έκανε να ξαναγαπήσω την γυμναστική. Δεν γινόταν να μην πηγαίνω στο μάθημά της κάθε μέρα, με είχε πωρώσει κι εμένα!
Όταν μετακόμισα και ξανασυναντηθήκαμε μετά από χρόνια αλλού, σε άλλο γυμναστήριο και ήταν σαν να μην είχε περάσει ούτε μια μέρα από την ημέρα που ειδωθήκαμε, με θυμόταν με το μικρό μου όνομα και το είχα αναφέρει μόνο μια φορά, εκείνη την πρώτη μέρα. Αυτό λέει πολλά, για μένα τουλάχιστον.

Η Βάσω αγαπάει και νοιάζεται για την δουλειά της , αγαπάει και νοιάζεται για τους ανθρώπους, δίνει και για τα δύο το σημαντικότερο κομμάτι της, δίνει την ψυχή της! Άκουσα ένα ρητό και νομίζω ότι την  χαρακτηρίζει απόλυτα: Δεν είναι το μέγεθος των πράξεών μας που έχει σημασία, αλλά η ποσότητα της αγάπης που βάζουμε σε αυτές!

Να μας την προσέχετε εκεί στην Λαμία.