Ballad News

top-row-1-news

ΚΟΥΝΗΣΤΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΑΣ & ΓΙΝΕΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !

                                                                Ποιός νοιάζεται για άψογο σώμα και τέλειες γραμμές ?

                                                                . . για σμιλεμένα κορμιά και αναπτυγμένους μύες ?

                                                                . . για πλάτη μοντέλου και ατσαλένιους  γλουτούς ?

                                                                kouniste ta  kila sas 1
                                                                Έχεις παραπάνω κιλά απ' όσα θέλεις να έχεις ? Κανέναν δεν ενδιαφέρει
                                                                αυτό και μάλλον ούτε και εσένα γι' αυτό και τα έχεις... Έτσι κι αλλιώς η
                                                                εικόνα για ένα λυγερόκορμο κορμί με ώμους πεταχτούς και περιφέρεια
                                                                στο αντίστοιχο μέγεθος . . Τελείωσε Πανηγυρικά !

                                                                Η ιδανική σιλουέτα του σύγχρονου ανθρώπου χρειάζεται το βάρος εκείνο
                                                                που τον κάνει όχι μόνο να φαίνεται αλλά να είναι Υγιής και Χαρούμενος.

 

kouniste ta  kila sas 2
Ζούμε στην χώρα των Γεύσεων και των σπιτικών εδεσμάτων.Θα ήμασταν

τουλάχιστον Αχάριστοι να μην θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό για το δικό

μας καλό.

Τι θα λέγαμε σε κάποιον που ζει σε μια πανέμορφη παραλία και δεν μπαίνει καν στην θάλασσα ? . . ή πως θα χαρακτηρίζαμε κάποιον αν έξω απ' το σπίτι του υπήρχε ένα λιβάδι με πανέμορφα λουλούδια και δεν τα έβαζε καν στο τραπέζι του ?

Οι συγκρίσεις πυροδοτούνε την καταστροφή της Αυτογνωσίας μας.

Ένα απ' τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε είναι να μπαίνουμε στην διαδικασία της σύγκρισης των μεγεθών, απόψεων, ιδεολογίας και τελικά της κοινωνικής εικόνας μας σχετικά με την εικόνα άλλων ατόμων.

Το μεγαλύτερο και το μικρότερο ή το καλύτερο με το χειρότερο υπάρχει και διαμορφώνεται ανάλογα με τα κοινωνικά πρότυπα που εισπράττουμε μεγαλώνοντας και διαμορφώνοντας τον χαρακτήρα μας μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικού μικροσκοπίου ή τηλεσκοπίου με το οποίο μας μάθανε να βλέπουμε τον κόσμο.

 
Έτσι κάθε είδους σύγκριση ακόμη και σε ατομικό επίπεδο σε καθιστά σκεπτικό, νωθρό και λιγότερο ευτυχή σε σχέση με τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα και μεγέθη κάποιων άλλων, μεγέθη που στην πραγματικότητα ούτε και οι ίδιοι δεν μπορούνε να αντιληφθούν μιας και αυτοί συμμετέχουν με την σειρά τους στο ίδιο ακριβώς παιχνίδι του μυαλού συγκρίνοντας τον εαυτό τους με κάποιους άλλους.

 

Η διαφορετικότητα της νόησης των Λαών διαμορφώνεται απ' το περιβάλλον κι από τις εθιμοτυπικές αρχές και δεξιότητες που έχουν.Το σώμα μας είναι πιο ευτυχισμένο όταν το αφήνουμε ελεύθερο να εκφράσει ανά πάσα στιγμή και ώρα αυτό που νιώθει έτσι ώστε να επιβραβεύσει την προσπάθεια που έχει καταβάλει για να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες κατά καιρούς έχει υποστεί σε οργανικό και ψυχολογικό επίπεδο.

 

Αν μια γυναίκα ή ένας άντρας λοιπόν έχει 10 κιλά παραπάνω απ αυτά που χρειάζεται πραγματικά ίσως αυτό σημαίνει πως με κάθε κιλό που έπαιρνε κατά την διάρκεια της αύξησης του βάρους τους, ο εγκέφαλός του διαχειριζότανε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και στην κυριολεξία το περιττό βάρος καθόλου δεν τον ένοιαζε .

 

kouniste ta  kila sas 4Σκέφτεστε ποιο θα ήτανε το αποτέλεσμα εάν αυτά τα 10 κιλά προς χάριν της σιλουέτας παραμένανε 10 προβλήματα ? Κανείς δεν το γνωρίζει αυτό παρά μόνο ο ίδιος.

Η παχυσαρκία βέβαια είναι πάθηση μα και η υπερβολική ζήλεια είναι πάθηση και η κλεπτομανία το ίδιο.

Όση ζημιά προκαλεί η παχυσαρκία σαν ακραία παθολογική κατάσταση άλλη τόση ζημιά προκαλεί για παράδειγμα και ο ακραίος εγωισμός αφού κάθε τι υπερβολικό, ακραία επικίνδυνο μπορεί να μας καταστρέψει χωρίς εμείς να το αντιλανβανόμαστε και άρα χαρακτηρίζεται ως ψυχική νόσος.

Και οι δύο καταστάσεις πάντως χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Στις περιπτώσεις παραπανίσιων κιλών μέσα στα φυσιολογικά όρια καμία απολύτως ανησυχία δεν υφίσταται μιας και αυτό καθιστά την εικόνα του ατόμου εντελώς φυσιολογική.

Μάλιστα στην σύγχρονη αλυσίδα των συγκρίσεων και της στατιστικής, γυναίκες και άντρες με λίγα παραπανίσια κιλά θεωρούνται πιο ερωτικοί, πιο σταθεροί σε επίπεδα σχέσεων και διαθέτουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

 

Η καλή Υγεία προσδιορίζεται απ το αν ένα σώμα μπορεί να ανταπεξέλθει εύκολα στις καθημερινές του υποχρεώσεις και φυσικά απ το αν μπορεί να συμμετέχει στην αγαπημένη φυσική δραστηριότητα της προτίμησής του χωρίς προβλήματα κόπωσης ή καταπόνησης.

                                                                kouniste ta  kila sas 5

Τελικά πίσω από κάθε Υγιές σώμα ανεξαρτήτου μεγέθους και εικόνας βρίσκεται η τακτική Άσκηση !

Η τακτική Άσκηση είναι το πιό Ειδικευμένο Φάρμακο που έχει την ικανότητα να χαρίζει χαμόγελα, ευτυχία, αισιοδοξία και πνευματική διαύγεια.Όλοι ψάχνουμε να βρούμε τις λιγοστές εκείνες στιγμές που η σκέψη μας θα ξεφύγει απ' τα δύσκολα θέματα που μας απασχολούν.

Ε λοιπόν να η Λύση ! . . την ώρα που ένα σώμα κινείται σε μια όμορφη δραστηριότητα, το μυαλό αδυνατεί να διαχειριστεί προβλήματα και καταστάσεις που το κάνουνε λυπημένο και κακοδιάθετο, διότι ακριβώς εκείνη την στιγμή δεν επιτρέπει σε τίποτα να του χαλάσει την απόλαυση.

Η Άσκηση είναι η πιο σπινθηροβόλα, η πιο Ζωτική και η πιο Θετική φόρτιση της ενεργειακής μπαταρίας του Σώματος και του Νου.

Ψυχή και Σώμα σε μια Ιερή συνάντηση αναζωογόνησης . . στην Άσκηση !

Ποιός νοιάζεται για κιλά και καλλίγραμμες φιγούρες ? . . για σμιλεμένα κορμιά και αναπτυγμένους μύες ? . . για πλάτη μοντέλου και για γλουτούς ατσαλένιους ?

Η ΑΣΚΗΣΗ και Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ !

Σε κάνει Άξιο, Χαρούμενο και Περήφανο Άνθρωπο !

Ακόμη και στο απόλυτο μηδέν σου χαρίζει τον πιο δυνατό λόγο για να Ζεις ! Με λίγα λόγια:Κουνηθείτε με κάθε τρόπο κι αφήστε τους άλλους να κάνουν συγκρίσεις...

 

 

 

 

Γράφει ο Αντώνης Σάμιος (Manager ballad center)

kouniste ta  kila sas 6