Ballad News

top-row-1-news

www.ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ.gr

Γράφει ο Αντώνης Σάμιος (Administrator ballad center)

variemai-na-milao-10

Γέμισες την ζωή σου συμβουλές ?

Τότε σημαίνει πως μιλάς πολύ λίγο και ακούς πάρα πολύ.

Βαριέσαι πολύ τις συζητήσεις ?

Τότε σημαίνει πως χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια.

 

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ !

 

Βήμα 1)

. . Δυνάμωσε ελαφρώς τον τόνο της φωνής σου όταν συζητάς.

. . Οι πολιτικοί ακόμα κι όταν μιλάνε μόνοι τους σε ένα ακροατήριο διατηρούνε τον τόνο της φωνής τους από μια μέτρια ένταση και πάνω. Αυτό το κάνουνε διότι με το να είσαι χαμηλόφωνος δηλώνεις στο κοινό σου χαμηλή ενέργεια μέσα σε μια κουρασμένη προσωπικότητα όσο σωστές και σοφές κι αν είναι οι απόψεις σου.

. . Το μέτρο της έντασης θα σου δώσει μια πιο σημαντική θέση σε όποιο διάλογο και αν βρεθείς. Μπορείς κάλλιστα όταν δεν θέλεις να συμμετέχεις σε έναν διάλογο να πείς με ένταση φωνής από μέτρια και πάνω το εξής: ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΊΤΕ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ή ακόμη ότι ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ . . Αυτό δηλώνει ξεκάθαρα ότι την στιγμή εκείνη για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους δεν θέλεις να εκφράσεις την γνώμη σου, την άποψή σου ή ακόμη ότι δεν κατέχεις την συγκεκριμένη θεματολογία και μιας και κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν είναι Παντογνώστης την επόμενη φορά που θα συζητάς τα θέματα που κατέχεις θα σε φέρει επάξια στην κορυφή του βάθρου της ''Στρογγυλής Τραπέζης''

 

variemai-na-milao-2

 

Βήμα 2)

. . Μία συζήτηση είναι Χημεία, Φυσική και Μαθηματικά.

. . Έστω κι αν δεν σου αρέσουν καθόλου οι επιστήμες που καθορίζουν το τι θα συμβεί στο επόμενο δευτερόλεπτο θέλεις δεν θέλεις συμμετέχεις ενεργά στο θαύμα της τυχαίας συνύπαρξης. Πολλές φορές βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε καταστάσεις που κάνουνε τα νεύρα μας κρόσσια και το κέφι μας ''Χωριάτικη σαλάτα χωρίς ντομάτα και φέτα''.

. . Το λάθος που συνήθως κάνουμε σε ένα διάλογο είναι ότι από πριν περιμένουμε να κινηθεί στα δικά μας πλαίσια με τους δικούς μας κανόνες χωρίς να συνυπολογίζουμε ότι σε ένα διάλογο δεν είμαστε μόνοι μας. Η συζήτηση λοιπόν είναι όπως ο καιρός που μερικές φορές από μια θαυμάσια μέρα περνάει σε φάση ''Καρεκλοπόδαρα''. Αν τα βάλεις με τον καιρό είσαι χαμένος από χέρι, αν τα βάλεις με τον εαυτό σου που ο καιρός σε βρήκε απροετοίμαστο Κέρδισες. Την επόμενη φορά φρόντισε να έχεις ομπρέλα και ότι άλλο χρειαστείς για μια καταιγίδα και πολύ απλά απόλαυσε άλλο ένα Φυσικό, Μεγαλειώδες και Φαντασμαγορικό φαινόμενο.

. . Ένας διάλογος ενδεχομένως μπορεί να έχει ακριβώς τις ίδιες παραμέτρους με τον καιρό που για να τον χαρείς πρέπει να τον δεις σαν ένα φυσιολογικό και μερικές φορές σαν ένα απροσδόκητο καιρικό φαινόμενο που μόνο κέρδη έχει να σου δώσει εάν φυσικά είσαι προετοιμασμένος. Έτσι δες και τον συνομιλητή σου σαν ένα σωρό χημικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα πάνω του και μέσα του και που εκφράζουν την σύστασή τους μέσα από χειρονομίες, χαρούμενες και λυπημένες γκριμάτσες, φόβο, αισιοδοξία και γενικώς όλων των ειδών τα συναισθήματα που αν τα καταγράψεις δημιουργείς μια μαθηματική εξίσωση πληροφοριών και αντιδράσεων έτοιμη να σου δώσει την απάντηση για το πως ο συνομιλητής σου θα αντιδράσει στην επόμενη ατάκα σου.

variemai-na-milao-3

Βήμα 3)

. . Επέλεξε τα άτομα που συζητάς ανάλογα με τις γνώσεις τους.

. . Το να κρίνεις αρνητικά κάποιον που δεν έχει την απαραίτητη γνώση σε ένα ζήτημα και με το να αναλώνεσαι να του εξηγήσεις με ύφος επιστήμονα της NASA για τα όσα εσύ ξέρεις είναι δύο από τα σημαντικότερα λάθη που μπορείς να κάνεις σε μια συζήτηση πολλών ατόμων που θέλεις να μάθεις και όχι να μπεις εσύ στον ρόλο του καθηγητή. Με το να θέλεις να είσαι συνέχεια το επίκεντρο απόψεων και ερωτημάτων πολλές φορές μπορεί να σε κάνει κάτι σαν το ''Κυτίο Παραπόνων'' και έτσι μια ακόμη εποικοδομητική συζήτηση να καταλήξει ανιαρή και βαρετή. Μπορείς να είσαι ευγενικός συνομιλητής αλλά πάνω απ' όλα προέχει η δική σου προτίμηση στο άτομο και στο είδος του διαλόγου. Ο κανόνας λέει πως όποιος θέλει να μάθει  χρειάζεται να ρωτάει. Έτσι λοιπόν εάν θέλεις να πάρεις χρήσιμες πληροφορίες μπορείς να απευθύνεις ευθέως μια ερώτηση σε αυτόν που εσύ νομίζεις ότι μπορεί να σου εξηγήσει σωστά έτσι ώστε να μην δίνεις έφορο έδαφος για παράπλευρες απώλειες του πολύτιμου χρόνου σου. Όταν πια θα έχεις ενημερωθεί κατάλληλα τότε ανάλογα με την διάθεσή σου μπορείς να δώσεις όσο χρόνο θέλεις σε όλους.

 

  • Το 90% των ψυχολογικών προβλημάτων λύνονται με την συζήτηση.
  • Μην αφήνεσαι σε άσκοπες κουβέντες και σε φαύλους κύκλους.
  • Άλλο είναι η παρέα και η πλάκα και άλλο είναι μια σωστή ενημέρωση.
  • Νιώσε άξιος σε μια συζήτηση απαντώντας μόνο σε όσα γνωρίζεις.
  • Το χιούμορ με μέτρο μπορείς να το χρησιμοποιείς παντού και πάντα.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΙΔΕΑΣ !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 Κείμενο & επιμέλεια: Αντώνης Σάμιος (Administrator ballad center)

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ''ballad center'' ΣΤΟ FACEBOOK

https://www.facebook.com/balladcenter.GYM.LAMIA.GYMNASTHRIO.GYMNASTIRIO

 

 

to-aftokinito-kai-to-soma-mas 5