Ballad News

top-row-1-news

ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑ ?

Γράφει ο Αντώνης Σάμιος (Administrator ballad center)

exeis-tin-ipodomi-gia-ena-dinato-soma 1

       Η λογική του σύγχρονου ανθρώπου είναι αδιαμφισβήτητη ως προς την ομοιότητά της με εκείνη του προϊστορικού προγόνου μας. Πέραν της πρωτογενούς ανάγκης της εξασφάλισης της τροφής και τότε και τώρα, το στοιχείο της μίμησης κατέχει ιδιαίτερα υψηλή θέση στην λίστα των ομοίων συμπεριφορών με τους μακρινούς συγγενείς μας. Έτσι λοιπόν σκεφτόμαστε ότι στην προσπάθεια να καταφέρουμε να υιοθετήσουμε συμπεριφορές και ενέργειες κάποιων ατόμων που συνήθως θαυμάζουμε, καταρχήν έχουμε το κέρδος μιας καινούργιας εμπειρίας και δεύτερον γνωρίζουμε κατά μεγάλο ποσοστό το αποτέλεσμά της μιας και πριν μιμηθούμε την ενέργεια πρώτα την έχουμε αξιολογήσει σε αυτούς. Αυτό σημαίνει πως αν είμαστε τουλάχιστον ενήλικες επαναλαμβάνουμε μια συμπεριφορά που κατά την γνώμη μας θα έχει θετικά αποτελέσματα για μας.

exeis-tin-ipodomi-gia-ena-dinato-soma 2

       Ξεφεύγοντας από την βιολογική ανάγκη της αναζήτησης τροφής με εκείνα τα σκληρά μέσα του κυνηγού, της αδρεναλίνης και της περιπέτειας ο άνθρωπος φτάνει στο σήμερα έχοντας αποκομίσει μια τεράστια γνώση μελετώντας επιστημονικά και καταγράφοντας ιστορικά τις συμπεριφορές των προγόνων του κρίνοντας όμως πολλές απ αυτές λανθασμένα και βιαστικά. Παράλογες, Προϊστορικές και Πρωτόγονες μοιάζουν να ήταν οι ενέργειες του πρωτόπλαστου εφόσον όμως αψηφήσουμε τελείως τον παράγοντα Ανασφάλεια, Αβεβαιότητα και Επικινδυνότητα που ευδοκιμούσαν στη ψυχοσύνθεση του. Ακριβώς τα ίδια στοιχεία όταν συνυπάρξουν στον σύγχρονο άνθρωπο ταυτόχρονα έχει διαπιστωθεί πως τον καθιστούν ιδιαίτερα επιθετικό και επιβλαβή για τους γύρω του έχοντας μάλιστα εξασφαλισμένη την πρωταρχική ανάγκη του για τροφή και ζώντας σε ένα περιβάλλον λιγότερο επικίνδυνο για την σωματική του ακεραιότητα.

 

Μιμούμαστε και επαναλαμβάνουμε

ανάλογα με τις ανάγκες μας...

 

      Η καλή Υγεία είναι το Παν, είναι πρωταρχικός στόχος, υποχρέωση στην Ύπαρξή μας και το καλύτερο δώρο που χρωστάμε στον εαυτό μας προκειμένου να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε αυτόν τον χαρισματικό πλανήτη που σαν μοναδικοί Υπερτυχεροί μονοπωλούμε στο ηλιακό μας σύστημα. Το ανθρώπινο σώμα έχει φτιαχτεί για να ελίσσεται, να τρέχει και έχει τεράστιες δυνατότητες στην πολυμορφικότητα της κίνησης δείχνοντας δε μεγάλη προσαρμογή στην εξέλιξη διαφόρων καταστάσεων όταν αυτές απαιτούνται. Αυτό συμβαίνει διότι το σώμα μας κυβερνάται από ένα δυνατό και φωτισμένο νου ικανό να διαχειρίζεται πολλά ψυχολογικά και οργανικά δεδομένα μαζί. Γιατί άραγε μια τόσο ισχυρή διανοητική ύπαρξη όπως ο άνθρωπος πολλές φορές εντάσσεται πανεύκολα σε μια αδύναμη κατευθυνόμενη μάζα χάνοντας την αυτοκυριαρχία του ;

      Όλα τα ζώα μιμούνται κατ' εξακολούθηση και με τρόπο τέτοιο που τους γίνετε βίωμα, συνήθεια και τελικά πληροφορία που καταγράφετε με το πέρασμα των γενεών στο DNA τους. Από την διαδικασία αυτή δεν ξεφεύγει ο άνθρωπος που πολλές φορές μιμείται σαν υπνωτισμένος αρκεί να βεβαιωθεί πως το πρότυπο της μίμησής του είναι αποδεκτό και επιτυχημένο. Ο ρόλος της προώθησης των μοντέλων δεν υπήρχε καν στον πρωτόγονο άνθρωπο και αυτό δεν περιείχε κανένα απολύτως κίνδυνο αφού ο τρόπος της μίμησής του περνούσε μόνο από την δική του κρίση και επεξεργασία, ο σύγχρονος άνθρωπος όμως συλλέγει τα διαπιστευτήρια ενός υγιούς μοντέλου μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες και εκστρατείες με αβέβαια ποιοτικά στοιχεία πέφτοντας θύμα της επαναλαμβανόμενης εικόνας (Διαφήμιση).

      Το τι είναι σωστό, υγιές και άξιο να γίνεται στόχος και όνειρο χρειάζεται πολύ καλή επεξεργασία και μελέτη ως προς το θεμιτό αποτέλεσμα και να περνά πάντα από ποιοτικό και επιστημονικό έλεγχο έτσι ώστε να παρέχεται με ασφάλεια στο ευρύ κοινό μέσω των διαφημιστικών και ενημερωτικών μέσων.

exeis-tin-ipodomi-gia-ena-dinato-soma-1

      Η Άθληση και η Γυμναστική είναι ότι καλύτερο μπορούμε να δώσουμε στο σώμα μας έτσι ώστε να νιώθουμε Χαρούμενοι, Άξιοι και δημιουργικοί στη κοινωνία που ζούμε. Ένα δυνατό σώμα μπορεί να κάνει τα πάντα και να ανταπεξέλθει με περηφάνια και αξιοπιστία σε όλες τις προκλήσεις της μοντέρνας ζωής. Σε μια εποχή που οι ''Εθισμοί'' κυριαρχούν και που ο καναπές και η καρέκλα έχουν εγκατασταθεί σε περίοπτη θέση και στην εργασία, εμείς καλούμαστε να διοχετεύσουμε την ενέργεια της σωματικής μας μπαταρίας σε πόλους και σημεία που θα κάνουνε το σώμα μας να εκτονωθεί και να αξιολογηθεί μέσω της κίνησης και της οργανικής λειτουργικότητας του και όχι μόνο μέσω της εμμονής μιας ακίνητης και ψυχαναγκαστικής επαγγελματικής καριέρας.

exeis-tin-ipodomi-gia-ena-dinato-soma-13

      Υγιής είναι ο άνθρωπος που μπορεί να πραγματοποιεί με ευκολία όλες τις κινήσεις για τις οποίες είναι φτιαγμένο να εκτελεί το σώμα του, να μπορεί να επιδίδεται σε δραστηριότητες που χρειάζονται αρκετή κατανάλωση ενέργειας χωρίς να κουράζεται εύκολα, να είναι αποδοτικός στην εργασία του, και βέβαια να μπορεί να χρησιμοποιεί το γέλιο σαν κινητήρια δύναμη της ψυχολογίας του μέσα στο γενικότερο κοινωνικό του κύκλο.

      Οι μύθοι ως προς το ιδανικό βάρος, τις ιδανικές ικανότητες και τις αναλογίες του ανθρωπίνου σώματος έχουν πλέον καταρριφθεί μέσα από την ποικιλία και την μεγάλη διαφορετικότητα που παρουσιάζει ένας άνθρωπος σε σύγκριση με κάποιον άλλο. Δισεκατομμύρια ανθρώπινα μοντέλα και πρότυπα ανά τον κόσμο πετύχανε μια ορθόδοξη και υγιή ζωή ως τα βαθιά τους γεράματα χωρίς να προσπαθήσουνε να αντιγράψουνε και να μιμηθούνε κανένα άλλο. Το συμπέρασμα άρα που κερδίζουμε είναι, ότι όλοι έχουνε την δυνατότητα να νιώσουνε Υγιείς φτάνει μόνο να συντηρούνε την ψυχολογία και το σώμα τους σε καλή φυσική κατάσταση.

exeis-tin-ipodomi-gia-ena-dinato-soma 6

      Οι Αρχαίοι Έλληνες εμπνευστές της '' Ποιοτικής Ζωής '' ανακηρύξαν την γυμναστική ισάξια με την επιστήμη της Ιατρικής θέτοντάς την ως ακρογωνιαίο λίθο στο πανάξιο οικοδόμημα της κοινωνίας τους.

exeis-tin-ipodomi

      Το σχήμα του σώματος ενός αθλητή είναι χωρίς πολλά λόγια αυτό που απλά ονομάζουμε '' Καλλίγραμμο '' αν εξαιρέσουμε κάποιες κατηγορίες αθλημάτων που δεν χρειάζεται η μυικότητα  και ή ευλυγισία.Σε έναν καλό αθλητή φαίνονται ξεκάθαρα όλοι οι μύες του σώματός του μιας και τους εξασκεί συνεχώς. Όλοι οι άνθρωποι έχουνε την δυνατότητα και την υποδομή για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να γίνουνε αθλητές μικρού η μεγάλου βεληνεκούς χωρίς να υπάρχει πρότυπο ή μοντέλο που θα τους επιτρέψει να το πραγματοποιήσουνε. Υπάρχουνε πολλές κατηγορίες αθλημάτων που με συνεχή και συστηματική προπόνηση μπορεί ο καθένας να ενταχθεί και να εξελιχθεί στον αθλητισμό αποκτώντας ένα καλλίγραμμο και υγιές σώμα και που θα του επιτρέπει να έχει το αποτέλεσμα που θέλει με ότι κι αν ασχολείται στην καθημερινότητά του.

 

 

'' ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ''

 

      Πολλοί πιστεύουνε πως επειδή κάνουνε έντονη χειρονακτική και σωματική εργασία δεν χρειάζονται άσκηση ή εφόσον ασχολούνται πολλές ώρες με τις εργασίες του σπιτιού η άσκηση τους είναι περιτή, εδώ όμως έρχονται να τους διαψεύσουνε τα ακλόνητα στοιχεία των στατιστικών μελετών που αποκαλύπτουνε ότι, αυτές οι συγκεκριμένες ομάδες εργασίας υποφέρουνε πολύ περισσότερο από διάφορα προβλήματα στις αρθρώσεις, στον κορμό και γενικότερα σε όλο το μυοσκελετικό τους σύστημα. Στον χώρο της Σύγχρονης Άσκησης υπάρχουνε πλέον πολύ ασφαλή και αποδοτικά μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος και να απαλλαχτεί από πολλά προβλήματα της κίνησης και της δυναμικής του σώματός του και φυσικά να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση ή ακόμη και να ασχοληθεί πιο σοβαρά με τον αθλητισμό. Με την άσκηση 9 στα 10 προβλήματα εξαφανίζονται τελείως.

exeis-tin-ipodomi-gia-ena-dinato-soma 8

 

exeis-tin-ipodomi-gia-ena-dinato-soma 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Κείμενο & επιμέλεια: Αντώνης Σάμιος (Administrator ballad center)
ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ''ballad center'' στο facebook
https://www.facebook.com/balladcenter.GYM.LAMIA.GYMNASTHRIO.GYMNASTIRIO

 

to-aftokinito-kai-to-soma-mas 5